Humanitarna fondacija Ruke prijateljstva

Od samog početka rada humanitarne fondacije Ruke prijateljstva, marketing agencija Digital Factory pruža podršku i zvanični je medijski partner. To je zato što je Digital Factory društveno odgovorna firma i rado se odazvala na poziv fondacije Ruke prijateljstva da pomogne.

A šta je humanitarna fondacija Ruke prijateljstva?

O tome smo malo popričali sa osnivačem fondacije, Bogdankom Kabom. Bogdanka je neko kome ova fondacija nije prvo humanitarno iskustvo, ona je već bila aktivna u drugim humanitarnim udruženjima, kao i humanitarnim akcijama. Između ostalog, i počasni je predsednik u udruženju Čika Boca. Ona je ponosna majka četiri sina i uspeva da manevriše između privatnih i poslovnih obaveza jako dobro. Ona je jedna zmaj žena.

Kako si došla na ideju da formiraš svoju fondaciju?

Podstaklo me je to što se svaki dan pojavljuju nova deca kojima je potrebno lečenje, a novca nema. Zato sam rešila da pokrenem fondaciju koja će pomagati deci koja dolaze na lečenje u Švajcarsku.

Da li si u startu imala podršku za svoj projekat?

Jesam, od strane mojih prijatelja koji su se u startu priključili fondaciji i, naravno, podržala su me moja deca. Onda sam stupila u kontakt sa Vladimirom i Acom iz budihuman.rs i sa njima imam fantastičnu saradnju. Nekako su oni jedina fondacija kojoj verujem. Podržavaju nas i fimre, između ostalih i Digital Factory.

Kada je počela sa radom fondacija i jesi li zadovoljna kako se sve to razvija?

Mi smo osnovani 05.09.2014 , a u stvari počeli smo sa pravim radom sredinom oktobra zbog papirologije i ja sam za sada zadovoljna našim radom.

Korisnici fondacije su Janja Stamenković, Aleksandar Jovanović, Sava Nešić i Miloš Džarlić.

Vredi pomenuti i da je Miloš stigao u kliniku 28.11.2014. i seo prvi put od kada se nesreća dogodila (11.08.2014.).

Zvanična stranica humanitarne fondacije Ruke prijateljstva se nalazi na ovom linku, a website na ovom.

Da nam je više ljudi kao što je Bogdanka, svet bi bio lepše mesto..

 

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *