Gde su se školovali milijarderi?

Najveći broj milijardera studirao je na Univerzitetu Pensilvanije, na drugom mestu je Harvard a na trećem Jejl.

Prvih osam od ukupno dvadeset univerziteta su američki, prema ovogodišnjoj listi univerziteta koji su odškolovali najviše budućih bogataša, koju je sastavio britanski Bi-Bi-Si.

10663001075_c1ec48018e_h

Tako je na četvrtom mestu Univerzitet Severna Karolina, na petom Prinston, na šestom Kornel, ispred Stanforda i Berklija, koji su na sedmi, odnosno osmi.

Tek na devetom mestu ove liste našao se jedan univerzitet van teritorije SAD, i to Mumbajski, deseta pozicija je pripala Londonskoj školi ekonomije, a na 11. mestu je moskovski državni univerzitet Lomonosov.
Na 12. poziciji po broju diplomaca koji su se kasnije obogatili je univerzitet u Teksasu, 13. je Dartmutski koledž, a slede Mičigenski, Njujorški, đuk i Kolumbijski univerzitet. Listu od prvih 20 zaključuju Braun univerzitet na 18. mestu, pa Masačusetski tehnološki univerzitet i na kraju ETH univerzitet.

7958644740_1210a9118e_z
Među 2.300 miljardera odškolovanih na navedenim univerzitetima, četvrtina ih je završila strukovne ili magistarske studije a svaki deseti doktorske.Najbolji evropski univerziteti, kao što su Oksford ili Kembridž, najčešće nisu rasadnici velikog broja budućih milijardera.
Istraživanje je pokazalo da najveći broj miljardera najčešće živi u Njujorku, Moskvi ili Londonu, i da rade u najvećem broju u finansijskom, investicionom i bankarskom sektoru.
Paradoksalno, Nigerija je zemlja sa najvećim brojem dece koji ne pohađaju školu, ali i sa najvećim brojem milijardera na afričkom kontinentu.

Izvor: B92.net

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *