Fijat izvezao fiće za gotovo milijardu evra

Srpska izvozna perjanica, Fijat automobili Srbije (FAS) iz Kragujevca, u prvih sedam meseci ove godine ostvarila je izvoz u vrednosti od 921,6 miliona, podaci su Ministarstva finansija.

Ministarstvo finansija, koje je objavilo listu od 15 najvećih izvoznika, navodi da je u tom periodu izvoz Fijata je bio veći za 9,8 odsto nego u istom periodu prošle godine.
Drugi najveći izvoznik je Naftna industrija Srbije (Gaspromnjeft), sa izvozom vrednim 214,5 miliona evra, dok je na trećem mestu Tigar tajers (Mišlen) iz Pirota sa izvozom od 139,9 miliona evra.

Dalje na listi slede HIP Petrohemija iz Pančeva sa izvozom od 109,9 miliona evra, Gorenje Srbija sa izvozom od 106,3 miliona evra, Železara Smederevo sa 91,8 miliona evra i Tetrapak iz Beograda sa izvozom od 90,7 miliona evra.

Osmi na listi je Hemofarm iz Vršca sa izvozom od 84,1 miliona evra, deveta je Jura korporacija iz Rače sa 71,3 miliona, te Tarket iz Bačke Palanke sa 70 miliona i Bol pekidžing sa 68 miliona evra.

Slede Sirmijum stil iz Sremske Mitrovice sa 62,3 miliona evra, RTB Invest iz Bora sa izvozom od 61,7 miliona, Impol Seval iz Sevojna sa 57,8 miliona i Leoni iz Prokuplja, čiji je izvoz u prvih sedam meseci ove godine bio 52,1 miliona evra.

Autor: Tanjug;  Izvor: MONDO

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *