FANTOM U KORIĆANIMA!

Stanovnici naselja Korićani u predgrađu Kragujevca već nekoliko nedelja žive u strahu jer im, kako tvrde, nepoznate osobe noću upadaju u dvorišta i lupaju po prozorima i vratima.

Fantom za koga meštani, bar oni koji su uspeli na kratko da ga vide, kažu da je obučen u crno i da ima masku na licu, dolazi sa prvim mrakom. Žene i deca iz ovog naselja uveče se zaključavaju u kuće, dok muškarci u grupi od po dvadesetak njih, dežuraju do jutra.

Ceo slučaj je prijavljen kragujevačkoj policiji koja je pojačala patrole u ovom kraju, a cela misterija se odvija na takozvanom Drenovačkom putu.

– Čuje se kao da zavijaju vukovi! Gađa kamenicama u prozore. Kod komšije ima rupa na staklu… Komšinica mi priča da je jedne noći neko pokušao da uđe na njena vrata. Gurala se s njim, ali je pobegao. Dok je ona izašla napolje, ništa se nije videlo. Kažu ljudi da je skroz obučen u crno i da nikog ne gleda u oči, nego samo u zemlju. Uveče po ulicama nema žive duše – priča Marina Tasunović, jedna od meštanki Korićana.

Misteriozni napadi, kako tvrde meštani, počinju posle 20 sati i najčešći su u Lipničkoj i ulici Miodraga Petrovića. Prošle nedelje na sred naselja pronašli su sklepan krst na kome su bile obešene dve kokošije glave i nogice. Nije im bilo svejedno i od tada muškarci noću dežuraju.

Dejan Krstić, jedan od stanovnika ovog naselja kaže za Alo! da je ubeđen da ih neko namerno maltretira iz čiste obesti.

– Radim uvek prvu smenu i moram u pet da ustajem, a ja do četiri ujutru moram da dežuram. Kao da nas neko namerno kinji i muči. Majka će mi presvisnuti od straha, a u našoj kući ima i male dece – priča Dejan.

Međutim, u ovom naselju kod Kragujevca toliko su iscrpljeni mučenjem nepoznatog fantoma da su skloni da „poveruju da ih maltretira i sam drekavac“.
Ima i onih koji veruju da su u pitanju sekte.

Za sada, dodaju, nemaju drugo objašnjenje. Svi se u glas zahvaljuju kragujevačkoj policiji koja je poslala svoje patrole, ali kraj njihovim mukama i noćnim uznemiravanja još se ne nazire.

Izvor: Blic

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *