Facebook omogućio targetiranje u inostranstvu

Do skoro je bilo nemoguće na Facebook-u targetirati ciljnu grupu u inostranstvu. Međutim, Facebook je uveo promene i danas ih predstavio zainteresovanim marketarima. Targetiranje po nacionalnoj pripadnosti je trenutno moguće za ljude rođene u Brazilu, Indoneziji, Kini, Južnoj Africi i Indiji.

Šta ovo znači?

Znači da je moguće targetirati, na primer, sve iseljenike koji žive u Brazilu, a rođeni su negde drugde. Odnosno, sve Brazilce koji žive u inostranstvu. Ili, na primer, sve ljude koji su rođeni u Kini, a žive u Južnoj Africi.

Benefit novog načina targetiranja je već iskoristio Etihad Airways.  Etihad Airways je pokušao da se poveže sa 27 miliona Indijaca koji žive van Indije u vreme praznika Diwali (koji se tradicionalno proslavlja u krugu porodice i prijatelja). Poruka koju je Etihad Airways poslao imala je reach od 536.000 Indijaca koji žive na srednjem Istoku, što je rezultiralo sa 700 bookinga za let u vreme pomenutog praznika, a zarada je bila 50 puta veća od uloženog budžeta za target.

Andrew Ward, potpredsednik marketing sektora Etihad Airways-a, za ovaj način targetiranja kaže:

Ljudi očekuju ličnu, relevantnu i mobilnu komunikaciju. Targetiranjem iseljinika na Facebook-u bili smo u mogućnosti da se direktno obratimo relevantnoj publici i ponudimo im nešto što je zaista vredno u realnom vremenu. To je tajna odlično sprovedene kampanje.

10540969_597423793734410_472761739_n
Ovaj vid targetiranja je od danas moguć širom sveta kroz sve Facebook ads interfejse, uključujući i API.

Očekujemo da Facebook omogući ovaj vid targetiranja i za sve ostale nacionalnosti sveta.

Izvor: Facebook news

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *