Facebook je upravo omogućio da što lakše šerujete sadržaj sa drugih aplikacija

Facebook redizajnira način na koji njegovi iOS korisnici šeruju sadržaj sa drugih aplikacija, umesto sa Facebook-a. Društvena mreža je predstavila novi način šerovanja za iOS koji olakšava korisnicima da kontrolišu šta šeruju i sa kim šeruju svoje objave.

Druge aplikacije koriste ovaj dodatka za šerovanje da omoguće svojim korisnicima da šeruju sadržaj nazad na Facebook. Dok je ova funkcionalnost neko vremen postojala u okviru iOS-a, dosadšnje iskustvo nije bilo sjajno,objasnila  je Alisa Levic proizvod menadžer Facebook-a.

“Znali smo da postoji dosta mesta za poboljšanje i da možemo da omogućimo ljudima bolje iskustvo,” rekla je, naglašavajući da  prethodnom verzija dodatka za šerovanje, tagovanje prijatelja, gledanje pregleda postova i podešavanje ko sve može da gleda postove koje ste šerovali, nije bila intuitivna.

Novi dodatak za šerovanje bavi se svim ovim problemima.

Nove karakteristike šerovanja, koji će biti izbačen u četvrtak za korisnike koji već koriste stari dodatak za šerovanje, omogućuje da šerovanje sa drugih aplikacija izgleda poput šerovanja na samom Facebook-u. Možete sa lakoćom da označite prijatelje, da odaberete da li želite da podelite vašu objavu javno, sa prijateljima, ili sa odabranom grupom ljudi, i možete da pogledate ceo prikaz posta pre nego što ga objavite. Dodatno, dodatak za šerovanje  će nastaviti da omogućava korisnicima da šeruju sa aplikacija iako nisu šerovali svoje Facebook akreditive sa servisom.

Iako ovo deluje kao sasvim mala promena, ipak predstavlja ogromnu mogućnost za kompaniju. Korisnici Facebook-a su u prošloj godini  šerovali preko 50 milijardi različitog sadržaja preko aplikacija, rekla je Levic, tako da omogućavanje da proces bude malo lakše i da privuče što više ljudi, izgleda da ima veliki uticaj na to kako ljudi šeruju na Facebook-u.

Prethodna verzija dodatka za šerovanje nije podržavala tagovanje prijatelja, pregled objave ili podešavanje ko sve može da vidi vašu objavu. Ove karakteristike nisu bile lako dostupne kao sada.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *