EKO PARK ILINA VODA: „Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača“

Eko Park “Ilina Voda” nastao je 1997. godine kao projekat istoimenog udruženja građana. Za proteklih 17 godina, ovi ljudi, entuzijasti, volonteri su od nekada zapuštenog dela grada Kragujevca napravili eko oazu koja je danas nezaobilazno izletište Kragujevčana.

Udruženje Eko park „Ilina Voda“ nije samo udruženje koje se bavi ekologijom, već su i neko ko je socijalno odgovoran prema svojim sugrađanima. Imaju ugovor sa centrom za socijalni rad „Kneginja Ljubica“. Naime, u saradnji sa ovim centrom upošljavaju primaoce socijalne pomoći kao volontere, koji zauzvrat primaju određenu svotu novca. Nije zanemarljiv ni projekat „Kuća na pola puta“ gde se bave i pomažu korisnicima ovog centra koji imaju više od 18 godina i koji su često lica sa posebnim potrebama.

U Eko Parku „Ilina Voda“ danas je bio dan pun događaja.

140914-mPre svega, obeležen je „Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača“. Uz prigodnu ceremoniju postavljena je prva skulptura „Tačka ozona“ umetnika Milovana Pavlovića Mipe. Kulptura je postavljena na najvišoj koti ovog parka. Na ovaj način, Eko Park se pridružio obeležavanju ovog globalnog događaja,  ustanovljenog kao dan sećanja na potpisivanje Montrealskog protokola o supstancama koje oštećuju ozonski omotač Eko park iz 1987. godine.

Danas su i zvaničnici udruženja Eko Park „Ilina Voda“ potpisali ugovor o saradnji sa kompanijom Delhaize. Delhaize group je još jedna, u nizu kompanija, koja se priključila akciji pomoći Eko Parku „Ilina Voda“ na ovaj način.

Marketing & advertising agencija „Digital Factory“ će nastaviti da bude uzrok i razlog lepih vesti i razvoja Eko Parka „Ilina Voda“.

 

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *