Džordan postao milijarder!

Forbs je izbacio svoju godišnju listu milijardera i vlasnik Šarlot Hornetsa deo je novih članova elite. Ukupno ih je čak 290, što je rekord kada je broj pridošlica listi u pitanju, a najpoznatije ime svakako je Majkl Džordan. Već je ranije nagovešteno da je Džordan zaradio svoju prvu milijardu, ali ovom listom taj trač je potvrđen.

Michael Jordan Press Conference

Džordanova karijera, patike i brend glavni su razlozi za odličnu finansijsku situaciju verovatno najboljeg košarkaša sveta svih vremena. Najveći deo njegovih prihoda dolazi od Najkijevih isplata na konto njegovog ikonskog brenda. Džordan brend inkasirao je u 2013. godini neverovatnih 2,25 milijardi dolara (bruto), što je rezultiralo sa čak 90 miliona dolara prihoda Njegovom letećem visočanstvu. Ali njegov najvredniji finansijski činilac svakako je udeo u košarkaškom klubu Šarlot Hornets, u vrednosti više od 500 miliona dolara. Hornetsi se sa polovičnim uspehom takmiče u najelitnijoj košarkaškoj ligi na svetu – NBA – ali sa Džordanom na čelu, predviđa im se znatno uspešnija budućnost.

4afe540d3bf34b1acdebcd9b8446203f

Majkl Džordan je tokom svoje košarkaške karijere u proseku beležio čak 30 poena po utakmici u NBA ligi; važio je za izuzetnog odbrambenog igrača i kada god se ‘lomila’ utakmica, lopta je išla u njegove ruke i uglavnom je nakon toga završavala u košu. Još kao igrač važio je za najplaćenijeg sportistu na planeti, a istu tradiciju nastavlja i kao pedesetogodišnji preduzetnik.

 

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *