DEKORATIVNA JAJA OD KONCA

Evo jedne neobične, a lepe igre za vas i vaše mališane. Od običnog konca za goblene možete da napravite prekrasnu dekoraciju za predstojeći Uskršnji praznik. Priopremila sam vam uputstvo za izradu “končanih“ jaja. 😉

Materijal:

  • konac za goblene ili vunica
  • baloni
  • štirak, voda i malo brašna

Napravite smesu od jedne šolje tečnog štirka i pola šolje brašna. Možete da napravite duplu ili troduplu smesu, takođe, zavisno od količine ukrasa koje ćete da pravite.

Zatim, obezbedite se nekim jačim  koncem, najbolje onim  za goblene ili za heklanje i to u svim mogućim bojama. Što šarenije, to bolje.

Kad ste to sve pripremili, potopite konac u činiju sa smesom, ali pazite, nemojte samo da ga bućnete unutra, nego ga spuštajte lagano deo po deo, da se ne bi zamrsio.

Za manja jaja, koristite male balone oko kojih ćete omotavati konac koji je prethodno natopljen u gorepomenutu smesu. Višak sa konca ocedite nazad u činiju i pazite da ne curi, jer konac ne mora biti totalno natopljen. Otprilike, jedno pakovanje (smotuljak) konca za goblen, dovoljan vam je za jedan mali balon veličine jajeta.

Ovim jajima treba par sati da se osuše. Kad se osuše, probušite balon. Eh, sad…Izvlačenje balona je teži deo posla. Najbolje je da to uradite sa nekom ravnom, dugačkom iglom, lagano.

Onda, možete da napravite ova jaja punjena pravim jajima ili čokoladnim jajima. Kako? Ovako:

Možete da napravite i venac od ovih dekorativnih jaja. Da bi jaja ostala na mestu i da vam se ne bi srozala kad okačite vijenac, nanesite lepak na konac ili prosto ga kapnite na sastavu između ukrasa i konca.

Takođe, možete napraviti nekoliko većih jaja sa balonom normalne veličine.

Još nešto, ova neobična i predivna jaja možete napraviti i od čipkanih traka. Postupak je isti, a efektat očaravajuć. 😉

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *