Da li ste se upustili u emocionalnu prevaru?

Svog supruga ili dečka mnogo volite, a kolega s posla vam je samo dobar prijatelj. Toliko vam je drag da često i dugo razgovarate i pazite kako izgledate kada znate da ćete se sresti… Iako se na telesnom planu ništa ne događa među vama, možda ste partneru emocionalno neverni.

Ako ste i sami primetili neke od sledećih znakova, možda ste se nesvesno našli u emocionalnoj aferi. To su znakovi za to da smo verovatno nezadovoljni u vezi i vreme je da se temeljno pozabavimo sobom.

1. Uvek je u mislima

Kada se probudite ujutru, mislite upravo na njega, a uveče zaspite uz iste misli. A na kraju krajeva, priznajete da ga se često setite tokom dana, čak i kada bi trebalo da budete koncentrisani na posao ili neke druge stvari. E, to se zove zaljubljenost.

2. Želite da izrazite osećanja

Dobili ste unapređenje na poslu, dete je osvojilo važan turnir ili ste dobili novac na lutriji – nije bitno koja je dobra vest u pitanju, ali želja vam je da to podelite s njim.

3. Šaljete mu poruke

Vezano je uz prethodnu stavku, a još jedan pokazatelj da vam je previše stalo – šaljete mu/joj poruke više nego partneru, majci ili prijateljicama. Zapitajte se zašto.

4. Radujete se susretima

Iskoristićete svaku priliku da ga vidite čak i ako to znači da ćete manje viđati sve druge ljude u svom životu ili pak bez srama otkazati dogovor s prijateljima.

5. Upoređujete

Razmišljate kako se ponaša i šta voli da radi pa želite da i vaš partner bude više kao on. To se odnosi na sva polja, od izgleda do pogleda na svet i životnih načela.

6. Šta obući, pitanje je sad

Da, poput tinejdžerke, skloni ste dugo da se spremate ako znate da ćete ga sresti. A kada konačno odlučite šta da obučete, razmišljate šta ćete govoriti i kakav utisak ćete ostaviti.

7. Osećate povezanost

Nije bitno da li se radi o poslovnim problemima, životnim stavovima ili nečemu trećem, ali jasno vam je da on jako dobro razume šta želite da kažete i osećate povezanost na mentalnom i emocionalnom nivou.

8. Tajne

Ako imate potrebu da mu otkrijete neke intimne trenutke i razmišljanja više nego partneru, jasno je da se ne radi samo o dobrom prijateljstvu.

9. Delite intimu

Jedan od znakova da ste prešli granicu svakako je i razgovor o partneru. Bez obzira na to kakve probleme imate u braku, treća osoba ne bi trebalo da ih zna. To bi lako moglo da vam se obije o glavu.

10. Maštate o njemu

Ako ste se samo jednom zapitali kako se ljubi, da li je nežan ili neobuzdano strastven, prešli ste granicu i počinili emocionalnu prevaru.

IZVOR: B92

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *