Da li ste… iskusni?

Neki bi rekli da ako se sećate ovih zvuka, da ste stariji. Mišljenja sam da nismo stari, samo smo… iskusniji. Dakle, o kakvim se zvucima radi?

Premotavanje VHS kasete

Pre ere interneta, DVDja, BlueRaya… filmove smo iznajmljivali u video klubovima, spakovanim na VHS kasete. Ako vratite nepremotan film, plaćali su se posebni kazneni poeni. Kako je zvuk premotavanja VHSa zvučao?

 

Učitavanje floppy-ja
Nekada smo podatke prebacivali s kompa na komp putem floppy-ja. Uvek je bila panika da l’ će komp da učita floppy, pa šta ako neće… A kompovi su učitavali i učitavali i učitavali… Kako je to zvučalo?

 

Modem
Verovali ili ne, nekad 36kb/s bio neverovatno brz net!Pri ovoj brzini je lepo radio irc (preteča svih društvenih mreža), icq (prvi mesindžer)… A kako smo pristupali netu? Pa, ovako: pobodeš modem u komp, pa modem u telefon, pa se kačiš na net… Pa, neće iz prvog puta, pa neće ni iz drugog, pa neće ni iz trećeg… A kad se nakačiš, em trošiš uplaćene sate, em trošiš impulse… A kako je zvučalo dok se kačiš?

 

Fiksni telefon

Koliko nas je puta samo izludeo zvuk zauzete veze kad zovemo nekog fiksnim, jer mobilni nisu ni postojali?

Eto, da se podsetimo mi “iskusniji” i da ovim malo “neiskusnijima” pokažemo kakve smo sve agonije preživljavali… u njihovim godinama 😉

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *