I čuveni Forbes piše o srpskoj firmi Nordeus

Čuveni časopis Forbes je na svom portalu objavio tekst o srpskoj kompaniji Nordeus, koju nazivaju „Silicon Valley-Style“ startap iz Beograda. Nordeus je kompanija čija je igrica Top Eleven jedna od najpopularniji sportskih igara u svetu, a još veću popularnost stekla je sa pojavom Jose Mourinha kao promotera, piše Forbes.

Nordeus Srbija

Za Branka Milutinovića, jednog od osnivača, kaže se da je instant uspeh igrice više pitanje njegovog znanja, a ne sreće. Forbes piše da Srbija možda deluje kao zemlja u kojoj startapovi nisu plodno tle, ali da bivša Jugoslavija ima tradiciju školovanja dobrih inžinjera od kojih mnogi danas rade u kompanijama kao što su Microsoft, Google i slične.

Upravo iz Microsoftove evropske kancelarije dolazi i Milutinović sa drugarima „osnivačima“, koji se vraća u Beograd i osniva Nordeus.

Početak Nordeus je klasična priča života sa roditeljima i kancelariji ’bez prozora’, ali i sa ulaganjem manjim od 100.000 dolara, pet zaposlenih i lansiranjem igrice, bilo im je potrebno samo tri nedelje da povrate uloženi novac. Sada je to firma koja svake godine duplira broj zaposlenih, piše Forbes.

„Od svih ljudi koji su kod nas bili zaposleni samo je jedan otišao. Microsoft ima mnogo više, ali plata kod nas je najveća u Srbiji i u regionu, i to po četvrtu godinu zaredom. Istraživanja kod zaposlenih radimo svakih šest meseci, a u tim istraživanjima večina zaposlenih vidi svoju budućnost u Nordeusu i to na dug period“, kaže Milutinović za Forbes.

U nastavku teksta Forbes piše o beneficijama zaposlenih, a tekst zaključuje Milutinović sledećom rečenicom.

„Pokušavamo da napravimo kompaniju svetske klase, sa svetskim proizvodima. Dobro radimo, ali i mnogo ulažemo u naše ljude.“

Izvor: Biz Life

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *