Činjenice koje zvuče neverovatno, a zapravo su istina

Da li ste znali da mali Bangladeš ima više stanovnika nego Rusija, da se u moru još uvek nalazi nuklearna hidrogenska bomba i da je heroin bio lek za prehladu?

3006348550_3bb10dda55_b

Malena država Bangladeš ima više stanovnika od Rusije.

Bangladeš koji se prostire na površini od 147.570 kilometara kvadratnih ima populaciju od 156.6 milona, dok Rusija, čija je površina 17.075.400 kilometara kvadratnih ima 143.5 miliona stanovnika, piše Businsess Insider.

Izgubljena nuklearna hidrogenska bomba

1958. godine avion američke vojske nespretno se mimoišao sa velikim Boingom B-47. Zbog straha i nepažnje, pilot aviona američke vojske u more kraj obala Džordžije spustio je nuklearnu hidrogensku bombu. Bomba do sada nije pronađena.

Kleopatra je živela bliže vremenu kada je izmišljen Pizza Hut nego onom kada su napravljene piramide

Poslednja vladarka antičkog Egipta, Kleopatra, živela je bliže novijem dobu nego onom u kom su izgrađene piramide. Piramide su napravljene između 2550. i 2490. prije Hrista, a Kleopatra je živela između 69. i 30. godine prije Hrista.

Jedna od najpoznatijih američkih franšiza, popularni lanac restorana Pizza Hut pokrenut je 1958. godine, što je puno bliže periodu u kom je živela prelepa Kleopatra od perioda u kom su nastale piramide.

Finsku i Severnu Koreju deli samo jedna država

Iako su Finska i Severna Koreja udaljene hiljadama kilometara, zapravo ih deli samo jedna država – Rusija.

Heroin kao lek za prehladu

1890. godine heroin je bio predstavljen kao lek za prehladu, kašalj i temperaturu, a zabranjen je tek 1924. godine.

Aljaska se prostire na obe Zemljine polulopte

Aljaska je najsevernija, najistočnija i najzapadnija država Sjedninjenih Američkih Država. Najveći deo njene površine se prostire na zapadnoj polulopti Zemlje, dok deo prelazi antimeridijan čime prelazi i na istočnu poluloptu Zemlje.

Drvo veće od tržnog centra

U Indiji postoji drvo koje je zauzima površinu veću od prosečnog tržnog centra. Naime, veliko ‘banjan drvo’ proteže se na čak 47 500 kvadtratnih metara, dok je prosečna površina jednog tržnog centra 37. 000 kvadtratnih metara.

 

Izvor: b92.net

SVIĐA VAM SE ČLANAK, PODRŽITE NAS!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/lokalnoglobano” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”sr_RS” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *