BLAŽEKS: NAMEŠTAJ PO MERI VAŠEG ŠKOLARCA

Prvim danom škole deca započinju akademsku i sedeću karijeru. Da li želite da karijere završe neuspešno? Naravno da ne. Da bi deca mogla da se skoncentrišu na učitelje i druge predavače, imperativ je da im bude udobno. Ako im je udobno dok sede, neće patiti ni od zdravstvenih problema.

Verujte na reč, zdravstveni problemi iz školske klupe nisu ni beznačajni, ni zanemarljivi. Nepravilno sedenje povlači sa sobom bolesti kičme, koje se dalje reflektuju na ostale ortopedske poremećaje (problemi sa hodom…). Možda nikada niste razmišljali o tome, ali položaj sedenja je zaista važan u razvoju deteta.

Međunarodni stručnjaci imaju malo pohvala u vezi sa ‘radnim mestima’ dece i mladih u školi. Deca i mladi imaju sve manje prostora za kretanje i vežbanje. Međutim, sedenje u kombinaciji sa nedostatkom vežbe je posebno štetno za zdravlje. Rastuće telo posebno je lišeno značajnih nadražaja pokreta koji su od vitalnog značaja za uravnotežen fizički, duhovni i mentalni razvoj. To je osnovna činjenica: što je veća frekvencija i raznovrsnost vežbi za mlade, to će biti više korisna njihovim složenim razvojnim procesima. Takođe je i dobro poznato da školska deca provede dosta vremena u klupi, sedeći duži period. Baš zbog toga se treba obratiti posebna pažnja na kvalitet sedenja.

Većina konvencionalnih stolova i stolica nema mogućnost promene nagiba, rukohvate, što deci otežava da drže telo na pravilan način. Kad je situacija već takva, decu treba edukovati da što češće prave pauze i rade vežbe istezanja, jer i to može da im ublaži simptome, ali i spreči bolesti kičme iz školske klupe.

Najbolje bi bilo obezbediti im adekvatne stolove i stolice za njihov uzrast. One sa prilagođavajućim naslonima i rukohvatima, uz kvalitetne radne stolove.

Blažeks u svom asortimanu ima upravo to što je deci potrebno: ergonomske stolice koje će poboljšati zdravlje i okruženje i na taj način stvoriti bolje uslove za igru i učenje.

Uz ergonomskle stolice postići ćemo to da dete uvek sedi u ispravnom položaju, pa će izostati i problemi koje nepravilno sedenje na standardnim stolicama sa sobom nosi.

Najbolje u ovoj priči je cena ergonomskog nameštaja za decu:

  • Cena đačke stolice  – 3.990,00
  • Cena đačke stolice sa rukohvatima – 4.490,00
  • Cena đačkog stola – 5.990,00

BLAZEKS-VERZIJA-444

 

Stolice se izrađuju u širokom spektru boja  koje su lako uklopljive sa enterijerom dečije sobe. Boja stola može biti: bela;  sa ručicama u raspoloživim bojama: crvena, pistaći zelena, plava i violet.

Kako bi upotpunili kompletan dečji prostor, te njegovom lepotom podstakli decu na bolje rezultate i u školi, Blažeks je spremio još nešto. Naime, svako se lepše oseća u ljupkom ambijentu i bude dodatno motivisan u ispunjavanju zadataka. Zato je Blažeks rešio da izađe u susret deci i roditeljima neverovatnom ponudom dečjih soba od 16.900,00 RSD (u ovu cenu ulaze krevet, radni sto i fiokar).

BLAZEKS VERZIJA 3
Prodajni  salon Blažeksa u Kragujevcu se nalazi u Ul. Avalska bb, a radno vreme salona je od 08;:00 do 20:00 radnim danom, dok je subotom od 08:00 do 15:00. Internet prezentacija Blažeksa se nalazi na ovom linku, a Facbook stranica na ovom linku.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *