75% važnih odluka za porodicu donose žene

Interesantno novo istraživanje je potvrdilo koliko je važna ženina pozicija u porodici. Istraživači kažu da tri četvrtine od svih za porodicu važnih odluka, donose žene.

Žene redovno odlučuju šta će da se jede kod kuće, da li će i kada par imati decu, kada se ide na odmor i kako se troše pare. S druge strane, muž najčešće donosi odluke o tome kakav će porodica imati auto i šta će se gledati na televiziji.

Prema podacima istraživanja, žene svakodnevno donose veće odluke od muškaraca. Predstavnice nežnijeg pola bave se time kako će partner koristiti slobodno vreme i kad će ići na spavanje, a odlučuju i kolika će temperatura biti u domu.

Da bi došli do ovih podataka, istraživači su anaketirali 3000 parova.

Izgleda da muškarci više nisu glava porodice i toga su i sami svesni” – izjavio je Lari Fajt, predstavnik kompanije koja je finansirala istraživanje i dodao da su i oni sami iznenađeni iskrenošću muškaraca koji su priznali da upravo njihova partnerka donosi veći deo odluka.

Šest od deset muškaraca je priznalo da njihova partnerka ima kompletnu kontrolu o tome kada će i koliko često par imati seks.

3091541869_dc8b2b17ed_b

Žene ne samo da su zadužene za sve poslove u domaćinstvu, nego one donose i odluke za skoro sve što je povezano sa njihovom decom, od toga kako će se zvati, pa do toga kakvu će odeću nositi.
Istraživanje je otkrilo i to da žene koriste različite trikove da ubede svoje pratnere da bude po njihovom. Najčešće korišćene tehnike su flertovanje i oblačenje seksi odeće.
Muškarci, s druge strane, kada svoju partnerku žele da ubede i nateraju da bude po njihovom, najčešće kupuju čokolade ili druge slatkiše.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *