5 Jednostavnih razloga zbog kojih bi lideri kompanija trebalo da koriste Twitter

Čuo sam za mnoge primedbe na račun Twitter-a. Kako je gubljenje vremena, kako je beskoristan, kako je pun nezadovoljnih mušterija koje samo žele da srozaju ugled vaše kompanije…

Ali Jay Stenfeld, kolumnista online magazina Inc.com smatra da je korist Twitter-a višestruka i navodi pet jednostavnih razloga zašto lideri kompanija treba da ga koriste.

 

1. Možete lično da se povežete sa vašim radnicima.

Mnogi saradnici i zaposleni će želeti da se povežu sa vama preko Twitter-a. Smatrajte to komplimentom. Nemojte da se povezujete sa njima preko Facebook-a, jednostavno nije dobro. Ali povezivanje preko LinkedIn-a i Twitter-a je prava stvar.

2. Možete jednostavno da se povežete sa novinarima

Novinari i blogeri će želeti da komuniciraju sa vama direktno, a Twitter je sjajna platforma za to. Ako želite da im date neki kompliment ili da podelite link do njihovog članka o vama. Tagodje je idealno mesto da saznate trendove u vašoj branši. Ako ste redovno na Twitter-u znaćete šta je „in“ a šta „out“ , što vam daje mogućnost da brzo reagujete.

3. Pratite ono što vas najviše zanima

Podesite  pretragu na Twitter-u tako da pratite dešavanja u vašoj branši. Takodje možete podestit liste za pretragu i naučiti nešto novo iz bilo koje oblasti koja vas zanima: nauka, politika, film, sport. Koristite alate kao što su TweetDeck ili Hootsuite, da učinite pretragu lakšom. Bitno je i da instalirate Twitter na mobilni uredjaj i da naučite da postavljate slike.

4. Možete da gradite i unapredjujete kontakte

Priznajem da je zanimljivo da  „upoznaš“  omiljene lidere, sportiste, muzičare, glumce.. preko Twitter-a. Bitno je da ih podržiš u njihovim kampanjama ili utakmicama i na taj nači održavaš prijateljski odnos. Budite ubedjeni da će vam se taj lep gest vratiti i da ćete imati i koristi.

5. Možete pratiti dešavanja u svetu

Naslovi sa Twitter-a će ispuniti vaš život svetskim trendovima u muzici,sportu..pročitaćete lepe misli i upoznati zanimljive ljude. Bićete oduševljeni koliko će brzo i lako informacije stizati do vas.

Izvor: Inc.com

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *