20 načina da budete srećni – i to odmah!

Sreća je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje zdravlje, neophodna je baš kao zdrava ishrana i fizička aktivnost.

5687891751_da6b32ac1e_b

Iako se ne osećate najbolje u nekom trenutku, ne brinite, postoje brzi i jednostavni načini da popravite svoje raspoloženje, odagnate stres i promenite način razmišljanja. Na taj način vraćate se na puteve sreće gotovo istog trenutka!

Evo 20 predloga kako da budete srećni:

 

Odigrajte igricu (ne na telefonu!)

Okupite porodicu, pozovite prijatelje, igrajte neku društvenu igru. Ne samo da ćete biti okruženi dobrim društvom, već prijateljsko nadmetanje obično garantuje dobar provod i mnogo smeha.

Smejte se!

Uvek kada ste u dilemi – nasmejte se! Ne samo da je zarazan, već smeh otklanja stres, popravlja raspoloženje i ispušta endorfin.

Prošetajte!

Ako stvari ne idu najbolje na poslu ili kod kuće, izađite napolje i prošetajte. Ne mora da bude duga šetnja, oštar hod po svežem vazduhu pomoći će vam da razbistrite mozak.

Pozovite prijatelja!

Ne šaljite poruke, pozovite! Razgovor sa prijateljem odličan je način da izrazite sve svoje brige i dobijete savet od nekog u koga imate poverenja.

Isprobajte nešto novo!

Odmaknite se od rutine, promenite nešto. Isprobajte novu vrstu treninga, novi restoran, ili idite drugim putem na posao.

Isključite se!

Smirite svoj um tako što ćete isključiti telefone, računare i zapravo sve što vas povezuje sa stvarnim svetom. Ne pratite ni društvene mreže bar sat vremena.

Pevajte na sav glas!

Imate dozvolu da pevate pod tušem, u automobilu, bilo gde! Obećavamo da ćete se osećati bolje – čak iako vam niko ne ponudi da vas probije na estradu.

Volontirajte!

Ništa nije bolje od pomaganja drugima. Promenite svet oko sebe!

Napravite spisak stvari na kojima ste zahvalni!

Lako se izgubi fokus, pa mislimo samo o negativnim stvarima, ili o onome što nemamo. Brzo popravite raspoloženje tako što ćete napisati na papiru na čemu ste sve zahvalni, i tu uključite i velike i male stvari.

Zakuvajte!

Pronađite neki novi recept i pripremite ga, častite sebe nečim što najviše volite da jedete. Neka ide život, nagradite se i slatkišima. Sigurno ćete se osećati bolje!

Vežbajte jogu!

Svi znaju koliko joga donosi dobrih stvari. Ukoliko ne možete na trening negde, napravite svoj joga studio u svom stanu – nađite na Jutjubu video snimke i vežbajte uz njih.

Dajte sebi vremena!

Možda vam je samo potreban predah. Umesto da planirate odmor, obiđite svoju okolinu. Poseta novim mestima je možda baš ono što vam treba da se “resetujete” i budete zadovoljniji.

Preuzmite inicijativu!

Samo napred! I umesto da razmišljate daleko u budućnost, idite unapred malim koracima. I samo saznanje da idete ka svojim snovima učiniće vas srećnim.

Meditirajte!

Meditacija je sjajan način da se opustite i pojačate vezu između svog uma i tela. I besplatna je! A donosi toliko dobih stvari!

Dajte komplimente!

Izmamite osmeh nekom drugom na licu tako što ćete im reći nešto lepo i toplo. I sami ćete se osećati bolje.

Raščistite haos!

Za čist početak, organizujte se. Rešite se svog haosa, preuredite svoj prostor i osećaćete se kao novi. Ovo je i sjajan način da krenete dalje na nove projekte.

Živite u sadašnjosti!

Umesto da brinete o budućnosti i planirate je do sitnih detalja, bolje je da živite u sadašnjem trenutku i uživate u tome.

Odmorite se!

Ukoliko ne možete da ne mislite o onom što vas muči, resetujte se kratkom dremkom. Odmor će biti blagotvoran za vaš um i telo i pomoći će vam da stvari vidite drugačije kada se probudite.

Znajte da će sve biti u redu!

Setite se, uvek na kraju će biti OK! Ako nije OK, to znači da nije kraj!

 

Izvor: 24sata.rs

 

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *