2. Internacionalni Festival Kamerne Muzike CONVIVIVUM MUSICUM

Jedna lepa vest za sve Kragujevčane:

Kragujevac je ovog proleća po drugi put centar okupljanja mladih i uspešnih muzičkih umetnika koji će svojim koncertima u okviru Internacionalnog festivala kamerne muzike CONVIVIVUM MUSICUM na pravi način, izborom repertoara i nivoom interpretacije, promovisati vrhunske umetničke vrednosti.

11091116_10152626027541467_1410940947_oLjubiteljima i široj publici pružiće neprocenjivo i neponovljivo iskustvo učešća u pravom kulturnom događaju. Zahvaljujući saradnji sa mladim ljudima koji su svojim impresivnim nastupima i priznanjima već uveliko ispunili svoje izvođačke biografije, ali i podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Grada Kragujevca, Grada Bidgošča, Austrijskog kulturnog foruma i brojih prijatelja ove godine slušamo:

– Ansambl za ranu muziku COLLEGIUM VOCALE iz poljskog grada Bidgšč,
– LP Duo, ansambl pijanista Sonje Lončar i Andrije Pavlovića iz Beograda,
– WEBERN WIND QUINTET, mladi bečki duvački ansambl.

Očekujemo da će i ovogodišnji festival opravdati svoju svrhu da zaintrigira novu publiku da posećuje koncerte i dokaže da su koncertne sale nezaobilazna mesta okupljanja onih koji znaju da prepoznaju i cene prave muzičke vrednosti.

Internacinalni festival kamerne muzike CONVIVIUM MUSICUM koji se u Kragujevcu održava drugi put potvrđuje da su ambicije i entuzijazam njegovih organizatora na pravom putu i da nisu nerealna predviđanja da će on biti tradiconalna manifestacija po kojoj će Kragujevac i Srbija postati sve prepoznatljiviji na mapi muzičkog sveta.

U Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije 1. 2. i 3. aprila 2015. godine od 20:00 podelimo radost pripadanja i pristupa u svet klasične muzike.

Ulaz sve tri večeri je slobodan.

More Reading

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *